Samenwerkingen

Ingenius Hypotheekadvies B.V. heeft een groot netwerk als het gaat om samenwerkingen met andere partijen. We kennen vrijwel alle makelaars en notarissen in Dordrecht en omgeving. Daarnaast kunnen we u ook doorverwijzen naar bouwkundig keurders, belastingadviseurs en mediators. Hierbij proberen we altijd een juiste match te maken met partijen buiten of binnen de regio. Zo zit een paar straten verderop CA-mediations van Kristel Huisman https://ca-mediation.nl/c-a-mediation-dordrecht/. Kristel is geregistreerd familiemediator en een eerste adviesgesprek bij haar is gratis.

Tegenover ons kantoor zit NOUWEN Makelaardij. Ze helpen u graag bij de verkoop van uw woning of de aankoop van een nieuwe woning. Uiteraard kunnen zij ook een door het NWWI gevalideerd taxatierapport voor u opstellen.
 
Aankoop
Een huis kopen is een belangrijke stap! Het is immers uw huis. De plek waar u zich thuis moet voelen. Daarom is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Als u een woning koopt, wilt u zeker weten dat u op de hoogte bent van alle belangrijke zaken. Is het huis bouwkundig in orde? Zijn er bouw- of herinrichtingsplannen in de omgeving van het huis? Is de vraagprijs realistisch?

NOUWEN Makelaardij helpt u als aankoopmakelaar bij het kopen van een nieuwe woning. Van het oriënteren op de markt en het bezichtigen, tot en met het onderhandelen en de (juridische) afwikkeling van de koop. De ervaren makelaars kunnen op ieder moment in uw zoektocht instappen om u bij te staan.

Verkoop
U kunt bij NOUWEN Makelaardij ook terecht voor de verkoop van uw huis. Zij starten altijd met een gratis verkoopadvies, gevolgd door een verkoopstrategie en het stellen van een realistische vraagprijs. Benieuwd naar de mogelijkheden? Nodig ze dan snel uit https://www.nouwen.nl/verkopen/uw-woning-verkopen/

Taxatie
Als u voor de aankoop van een woning een hypotheek aanvraagt, heeft u vrijwel altijd een taxatierapport nodig. De hypotheekverstrekker beoordeelt aan de hand van het taxatierapport of u de lening krijgt. Een taxatierapport is een objectieve waardebepaling. NOUWEN Makelaardij heeft dan ook voor klanten van Ingenius Hypotheekadvies een aangepast tarief. U kunt ook een taxatierapport nodig hebben voor een ander doel. Als u uw eigen woning wilt verkopen, kunt u die laten taxeren om de vraagprijs vast te stellen.

  • Als u gaat scheiden, kunt u uw woning laten taxeren om te zien hoe de eventuele nieuwe hypotheek eruit ziet.
  • Als u een huis erft, kunnen wij met het oog op de successiebelasting een taxatierapport opmaken.
  • Als een huis gedwongen verkocht moet worden, is de executiewaarde van belang. Deze wordt bepaald op basis van een taxatierapport.
  • Als u uw hypotheek oversluit heeft de bank vaak ook een taxatierapport nodig. Dit is afhankelijk van het bedrag dat u wilt herfinancieren.