< terug naar alle diensten

Verbouwen

Tijd voor een nieuwe keuken? En de badkamer moet misschien ook vervangen worden of je wenst de woning te vergroten met een dakkapel of uitbouw. Wat jouw plannen ook zijn, de adviseurs van Ingenius Hypotheekadvies denken graag met je mee.

Bij een tweede hypotheek komen een aantal zaken kijken, waar je wellicht niet direct bij stilstaat. Zo kan er bij sommige banken taxatiekosten worden bespaard met een online waardebepaling (desktop taxatie). En als de hypotheek hoger is ingeschreven hoef je ook niet naar de notaris. En als klanten extra financieren voor de woning zijn de bijkomende kosten en de rente aftrekbaar als de hypotheek aan de fiscale eisen voldoet.

Naast de betaalbaarheid van de maandlasten moet de waarde van de woning wel toereikend zijn om de investering verantwoord te houden. Daarom is het van belang dat de hypotheekadviseur een goed netwerk heeft met taxateurs. Waar nodig zal de adviseur ook bijsturen als de plannen wellicht niet verstandig zijn en de investering wellicht te groot is ten opzichte van de gewenste maandlasten en hypotheeksom. De verbouwingsplannen moeten worden vastgelegd in een verbouwingsspecificatie* en exact overeenkomen met de hypotheekaanvraag en vaak ook met het taxatierapport. Dit moet nauwkeurig op elkaar aansluiten om toekomstige problemen tijdens de verbouwing te voorkomen.


*hier onder vind je een voorbeeld van een verbouwingsspecificatie